Pizza på grillen

i samarbeid med Napoleon

Sommeren er endelig her!

I samarbeid med Napoleon serverer vi deg årets beste pizzameny på grillen. Her er det ideer for enhver smak. Det fine med grillpizza er at du kan lage deig i
porsjonsstørrelse, og alle kan lage sin egen favorittpizza med den toppingen de vil. Eller du kan lage større pizzaer slik at man kan dele.

Slik gjør du

  1. Lag pizzadeig og pizzasaus etter oppskriftene nedenfor (eller etter din egen favorittoppskrift).
  2. Omtrent 20-30 minutter før du skal begynne å grille setter du på/tenner på grillen.
  3. Legg umiddelbart pizzasteinen på grillristen og la den bli glohet før du begynner å grille.
  4. Kjevle ut deigen til to tynne pizzabunner som du legger på bakepapirkledte stekebrett.
  5. Ha på pizzasaus og ost, og dra bunnen ved hjelp av bakepapiret over på pizzasteinen. Lukk
    igjen lokket umiddelbart og ikke ha det opp mer enn strengt nødvendig.
  6. Etter 2-5 minutter napper du ut bakepapiret og lar pizzaen steke til den er ferdig. Sjekk
    under pizzaen en gang iblant og drei eventuelt pizzaen rundt dersom bunnen blir ujevnt
    stekt. Pizzaen er ferdig når den er jevnt stekt under og ellers ser ok ut oppå.

Du trenger pizzastein til grill, og grill med lokk for å få et godt resultat. Vi selger pizzastein til grilling og pizzalokk som hjelper deg å holde varmen oppe.

Vi har plukket ut årets modeller!

Napoleon Rogue®-serien kombinerer innovative funksjoner, omfattende funksjonalitet og moderne design! Gassgrillene av høy kvalitet kommer i et bredt spekter av forskjellige størrelser og funksjoner – fra den kompakte Rogue® 365 med to hovedbrennere til Rogue® 525 med fire hovedbrennere. Alle modeller har støpt grillboks i aluminium for enkel rengjøring og det patenterte Napoleon® Sear plates-systemet som sikrer en jevn temperaturfordeling over hele grillflaten. Alle Rogue®-griller leveres også med rustfrie brennere.

Rogue 365 All Black

Gassgrill Napoleon Rogue 365 All Black

Allrounder grill med 2 brennere i rustfritt stål

Pris – kr. 5 499,-

Rogue 365 All Black

Gassgrill Napoleon Rogue 365 All Black med sidebrenner

Gassgrill med 2 brennere i rustfritt stål og 1 sidebrenner

Pris – kr. 6 999,-

Rogue 425 All Black

Gassgrill Napoloen Rogue 425

Gassgrill med 3 brennere i rustfritt stål og 1 sidebrenner

Pris – kr. 8 999,-

Rogue 525 All Black

Gassgrill Napoleon Rogue 525

Gassgrill med 4 brennere i rustfritt stål og 1 sidebrenner

Pris – kr. 11 999,-

Pizzabunn

Ingredienser

3 dl lunketvann
0,5 pk fersk gjær
2 ss olje
0,5 ts salt
ca. 7 dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
  2. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Hjemmelaget pizzasaus

Ingredienser

1 ss olivenolje
1 gul løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 gulrot, raspet
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
1 ts flaksalt
2 bokser tomater

Slik gjør du

  1. Varm olje i en kasserolle på middels sterk varme.
  2. Hakk løk, hvitløk, gulrot, oregano, timian
  3. Tilsett løk, hvitløk, gulrot, oregano, timian og salt og la alt surre under jevnlig omrøring til løken svetter og ikke har noen motstand. Det tar ca. 10-15 minutter. Pass på at løken ikke blir svidd underveis. Bruk heller svak varme og lenger tid.
  4. Hell over tomatene (knus hele tomater hvis du bruker det) og kok opp. Senk temperaturen og la sausen
    småputre uten lokk i 30 minutter.
  5. Hell den ferdige pizzasausen over på varme og sterile glass og sett på lokk mens sausen fremdeles er varm. Du kan også fordele sausen i fryseposer i passe store porsjoner og legge i frysen. Husk å merke med innhold og dato.

BBQ pizza

BBQ pizza

Ingredienser

600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
1 ts salt
0,5 ts pepper
ca. 1,5 dl bbq-saus
16 stk. cherrytomat
2 stk. mozzarella
0,5 stk. frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Krydre svinebiffene, pensle dem med litt olje og grill dem i 2-3 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La dem hvile.
  2. Trykk eller kjevle ut deigen til runde, tallerkenstore pizzabunner og legg dem på bakepapir.
  3. Fordel bbq-saus på bunnene før du legger på cherrytomater, mozzarella og skivet svinebiff.
  4. Legg pizzaene på grillen. Bruker du pizzastein vil stekingen gå mye fortere, noen ganger helt ned i halvparten av tiden du bruker i stekeovn.
  5. Server bbq-pizza med rømmedressing.

Pizza Parma

Pizza Parma

Ingredienser

250 g mozzarella i skiver
8 skiver parmaskinke
50 g ruccola
60 g parmesanost,
høvlet eller revet
30 g pinjekjerner, ristet
Fersk oregano
Extra virgin olivenolje

Slik gjør du

  1. Lag pizzadeig og pizzasaus.
  2. Dryss litt mel på underlaget og del deigen i porsjoner. Kjevle ut deigemnene og legg på bakepapir. Smør pizzasausen utover og topp med fersk mozzarella i skiver.
  3. Grill pizzaen til osten er smeltet og bunnen er sprø og fin.
  4. Server med parmaskinke, ruccola, parmesanost,
    ristede pinjekjerner og fersk oregano. Ha gjerne over litt god olivenolje til slutt.

Vegetarpizza

Vegetarpizza

Ingredienser

0,5 stk squash
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
1,5 stk rødløk
2 fedd hvitløk
140 g fetaost
2,5 dl revet ost
Oliven
Basilikum

Slik gjør du

  1. Hakk hvitløken og riv squash, paprika og løk.
  2. Stek alt i en stekepanne til grønnsakene blir gyllenbrune. Krydre og salte.
  3. Spre pizzasaus over bunnen, tilsett grønnsakene og smuldre over fetaosten til slutt.
  4. Topp med revet ost, og stek pizzaene i til de begynner å bli gyllenbrune.
  5. Pynt de ferdige pizzaene med oliven og frisk basilikum, og server med en gang.