Senk varmekostnadene med peisen

Strømkostnadene kan fort bli høye om vinteren. Enten du har et stort hus som skal varmes opp, eller en mindre bolig. Hele 50-70 % av strømforbruket i løpet av et år går til oppvarming. Vedfyringen avlaster i vesentlig grad både strømproduksjon og strømledninger, noe som er særlig viktig i ekstra kalde perioder. Så hva er vel bedre enn en peis eller vedovn som både senker skuldrene og strømkostnadene dine?

Du kan alltid stole på vedovnen som varmekilde

Med stadig økning i forbruk av strøm økes samtidig belastningen på strømnettet. Vedfyring kan derfor være en god bidragsyter til å minke belastningen på strømnettet, og i tillegg slipper du å være redd for kalde vinterdager om strømforsyningen skulle svikte. Vedovnen er en ypperlig varmekilde til å ta kuldetoppene, og gjør at du kan spre strømforbruket utover døgnet.

Ønsker du en ny vedovn?

Kontakt oss i dag!

Jøtul F 373 Advance

Fyr smart – og få mest ut av vedfyringen

En utregning hos Dine Penger sin fyringskalkulator, viser at det er penger å spare med vedfyring kontra strøm ved bruk av en rentbrennende vedovn. Akkurat hvor mye strøm du sparer med å fyre i peis eller vedovn, avhenger av flere faktorer. Som for eksempel hva slags vedkubber du fyrer med, og hvilken peis eller vedovn du har.

Hvor mye du sparer avhenger også av hva strømprisen er på det gitte tidspunktet.

Spar strøm og kos deg med en hyggelig atmosfære

Strømprisene varierer i løpet av dagen, og er ofte høyest om morgenen og ettermiddagen. Hvis du starter dagen med å varme opp hjemmet ditt med å fyre i peisen, eller fyrer i peisen når du eventuelt kommer hjem fra jobb, kan du spare strøm og få en god varme i huset til en billigere penge, når strømkostnadene er aller høyest.

Det er vel ingenting som er bedre enn å kjenne varmen fra peisen spre seg i huset, og i kroppen? Særlig på en tidlig morgen når du nettopp har stått opp, eller en sen ettermiddag når du kommer inn fra kulda?

Fyre i peisen

Vi gir deg tipsene slik at du kan spare enda mer på oppvarmingskostnadene med en peis eller vedovn:

 • Rentbrennende vedovn varmer mer effektivt
  En avgjørende faktor for hvor mye varme du får fra hver vedkubbe, er hvor energieffektiv din rentbrennende vedovn er, og hvordan du fyrer.

  Hva er en rentbrennende vedovn?

  En rentbrennende vedovn er en vedovn som produserer en redusert mengde utslipsspartikler, og samtidig varmer mer effektivt. Et ikke-rentbrennende ildsted klarer bare å utnytte 50% av veden, men en ny rentbrennende ildsted har en virkningsgrad på over 80%. I 1998 ble det innført krav om at alle nye vedovner i Norge skal være rentbrennende. Har du en eldre vedovn kan det å bytte til en rentbrennende vedovn lønne seg i det lange løp. Både med tanke på strømkostnader og miljø.

  Eksempel:

  En 40-literssekk med bjørkeved teoretisk varme tilsvarende 76 kWh. Brent i en gammel ovn gir den imidlertid kun 39 kWh varme til boligen, mens en rentbrennende ovn gir i overkant av 60 kWh. Dette betyr at hvis du kjøper en favn ved (tilsvarer 54 førtiliterssekker) får du drøye 3240 kWh i en rentbrennende vedovn. I en gammel ovn får du bare 2106 kWh, og trenger 29 sekker til!
Legge i ved
 • Vedovn eller peis med varmelagrende egenskaper
  Det finnes vedovner og peiser i alle størrelser og fasonger. Så det finnes definitivt en som passer ditt bruk. Enkelte peiser og vedovner har også varmelagrende egenskaper, som kleberstein. Kleberstein magasinerer varmen, og utgir varme til rommet lenge etter at siste vedkubbe har brent ut. I tillegg gir klebersteinen et ekslusivt og lunt uttrykk til interiøret.
Scan 83-5
 • Fyr i peisen med god og tør ved
  Det lønner seg å kjøpe ved i større mengder for å få det så billig som mulig. Samt å kjøpe ved av god kvalitet, for at den skal gi mest mulig varme per vedkubbe. Flere steder kan du bestille ved lokalt, og i tillegg få den levert på døren. Lokal ved er mer miljøvennlig og ofte billigere å få levert fordi reiseveien er kortere. Har du bil kan du også hente selv og kjøpe veden på et gårdutsalg eller liknende. Et tips kan være å sjekke finn.no om noen leverer og/eller selger ved i nærheten av deg.
Opptenning

Trenger du hjelp til å finne en ny rentbrennende vedovn? Vi hjelper deg fra inspirasjon til installasjon! Kom innom vår butikk på Åssiden, eller send oss en forespørsel nedenfor. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker gratis befaring, kan du enten ringe oss eller fylle ut skjemaet her. Så kontakter vi deg fortløpende!

 • 32 26 87 40

 • Ingeniør Rybergs gate 106A, 3027 Drammen

 • Man – Fre: 10:00 – 17:00
  Lør: 10:00 – 14:00

  Jeg godtar lagring og behandling av mine personopplysninger ovenfor.
  Jeg godtar