Tilbehør til grillmaten
i samarbeid med Napoleon
Sommeren er endelig her!
I samarbeid med Napoleon serverer vi deg årets beste grillmeny, men noe for en hver smak. Fra vegetarburger til spesialburgere, fra tilbehør til sjømat på grillen.
Napoleon har samarbeidet med Trond Moi om sine oppskrifter, vi har lagt til noen egne. Lurer du på hva du skal ha av tilbehør til grillmaten? Under følger noen tips.
Urtestekte poteter
Ingredienser
700 g mandelpoteter eller amandinepoteter (små)
3 fedd hvitløk hakket
3 ss oregano
2 ss flaksalt
1 dl olivenolje
1 ts svart pepper (malt)
Slik gjør du
- Vask potetene godt.
- Brett et stort flak med aluminiumsfolie i to, stort nok til å pakke inn alle potetene.
- Ha på alle ingrediensene og bland det godt oppå folien.
- Pakk igjen og legg det på grillen på medium varme i ca. 50 minutter
Grillet avocado
Ingredienser
4 stk avocado
1 stk lime
1 ss olivenolje
flaksalt
svart pepper, nykvernet
Slik gjør du
- Sørg for at du kjøper avocadoer som er litt harde. Det er det vanligvis ikke vanskelig å få tak i.
- Del avocadoene i to og fjern steinen. La skallet sitte på.
- Grill dem på en glovarm grill i 2 min på kjøttsiden og ha dem over på et fat.
- Sprinkle med skall og saft av lime samt olje.
- Krydre med litt salt og pepper. Ha gjerne på litt pesto.
Vi har plukket ut årets modeller!
Napoleon Rogue®-serien kombinerer innovative funksjoner, omfattende funksjonalitet og moderne design! Gassgrillene av høy kvalitet kommer i et bredt spekter av forskjellige størrelser og funksjoner – fra den kompakte Rogue® 365 med to hovedbrennere til Rogue® 525 med fire hovedbrennere. Alle modeller har støpt grillboks i aluminium for enkel rengjøring og det patenterte Napoleon® Sear plates-systemet som sikrer en jevn temperaturfordeling over hele grillflaten. Alle Rogue®-griller leveres også med rustfrie brennere.
Pesto
Ingredienser
1 potte frisk basilikum
2 ss pinjekjerner
1 båt hvitløk
ca. 1 dl olivenolje
50 g revet parmesan
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Hakk basilikum og press hvitløk
- Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor, morter eller med en stavmikser.
- Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring.
- Riv parmesan og rør inn.
- Smak til med salt og pepper.
Potetsalat med eple
Ingredienser
500 g poteter
1 eple , i terninger
3 vårløk , finsnittet
200 g lettrømme
2 ss majones
2 ss sennep med honning
1-2 ss sitronsaft
1/2 ts sukker
smak til salt og pepper,
gressløk eller spirer
Slik gjør du
- 1. Skrell og kutt potetene i jevnstore terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. La dem avkjøles helt.
- Kutt eple i jevnstore terninger.
- Rør sammen lettrømme, majones og sennep, og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.
- Ha potetbitene i en bolle sammen med eplebitene og vårløken.
- Ha dressingen over potetblandingen og vend det hele forsiktig sammen.
- Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
- Vend inn spirer eller finsnittet gressløk helt til slutt.
Tomat og mozzarella salat
Ingredienser
4 stk. tomat
2 stk. mozzarella ost
0,5 stk. rødløk
0,5 ts nykvernet pepper
eventuelt 0,5 potte frisk basilikum til pynt
Slik gjør du
- Skjær tomat i skiver og anrett på et fat.
- Riv osten i mindre biter og legg over på fatet.
- Finhakk rødløk og dryss over tomatsalaten.
- Krydre med grovmalt pepper.
- Drypp eventuelt over litt god olivenolje og pynt eventuelt med frisk basilikun før servering.
- Server som tilbehør til grillmat.
Kryddersmør
Ingredienser
200 g smør (mykt)
1 stk sjalottløk finhakket
1 fedd hvitløk finhakket
1 ts ingefær hakket
0,3 ts chili hakket
1 22 dill frisk, hakket
1 ts flaksalt
0,5 ts svart pepper
1 stk lime (saft og skall)
Slik gjør du
- 1. Hakk opp sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili og dill.
- Ha smøret i en bolle og pisk alle ingrediensene godt sammen med det.
- Riv skall av lime, og press over limesaft. Bland inn.
- Lag opp en større porsjon og lag ruller i matpapir. Da blir lett å kutte opp riktig mengde når du trenger det.
- Hold kaldt i kjøleskap til bruk. Perfekt til grilling av fisk og kjøtt, eller etter at kjøttet er ferdig grilling.