Tjenester

Vi tilbyr salg, service, installasjon og rådgivning for piper og ildsteder i tillegg til piperehabilitering. Dette gjelder både vedfyring, parafin og gass.

  • Montering av ildsteder og peiser

  • Montering og installering av gasspeiser

  • Skifer og fliselegging i forbindelse med peis

  • Innmuring av peisinnsatser i forskjellige typer løsninger

  • Befaringer (hjemmebesøk) for design av løsninger for deg

Vi tilbyr GRATIS befaring!

Varmehuset tilbyr gratis befaring for å hjelpe deg med å finne den optimale løsningen for ditt oppvarmingsbehov. Ved å ta i bruk moderne teknologi og kunnskap kan Varmehuset tilby de beste varmeløsningene som er tilpasset ditt hjem.

Bestill din gratis befaring nå og få en oversikt over hva som kan gjøres for å redusere dine strømutgifter.

Piperehabilitering

Varmehuset Drammen har mange års erfaring med piperehabilitering av alle typer piper. Har du fått sprekk i pipa, fyringsnekt eller lurer du på tilstanden av din pipe? Våre fagfolk kan hjelpe deg med alt innen skorstein, stålpipe, ildsted, peis og ovn slik at det kan brukes trygt og forsvarlig.

Vi er din partner når det trengs piperehabilitering i Drammen!

Montering

Hvor skal ildstedet plasseres? Plasseringen er viktig for ildstedvalget. Ved plassering av ildstedet er det fysiske og praktiske hensyn å ta, som skorsteinens plassering og tverrsnitt, brannmurens størrelse og gulvets beskaffenhet. Kan det eventuelt forsterkes?. Det er også viktig å plassere ildstedet slik at du får glede av å se bålet, samt føle varmen fra nettopp den plassen i rommet du tilbringer mest tid. Virker det vanskelig å få plassert ildstedet der du vil ha det, ta med deg tegning av rommet til din varmeforhandler for å få hjelp.

Hvilken type ildsted passer inn i mitt hjem? I tillegg til størrelse og plassering må du også ta hensyn til hvilken type ildsted du ønsker, og hva som stilmessig passer inn. Et ildsted er ikke bare en oppvarmingskilde, men en viktig del av hele interiøret. Det er derfor viktig å finne en stil som passer din innredningssmak. Du kan velge mellom mange forskjellige produkttyper.

Hva med monteringen?

Dette gjelder for vedfyrte ildsteder. Noen velger å sette opp ildstedet selv, mens andre søker hjelp hos en montør. Det kan være lurt å høre hva en varmeforhandler anbefaler. De kan hjelpe deg med å skaffe en montør og gi deg annen hjelp du måtte ha behov for. Men det er viktig å huske på at i begge tilfeller har du som eier alltid ansvaret for installasjonen og at kontroll blir utført i etterkant! Du har ansvar for å følge de krav som gjelder etter Plan- og bygningslovens byggeregler, at monteringsanvisningen blir fulgt, og at kontrollen utføres av en kvalifisert kontrollør. Skriftlig dokumentasjon på installasjon og kontroll må også foreligge. Før montering av ditt nye ildsted bør du sjekke hvilke regler som til enhver tid gjelder for installasjon. For å få hjelp kan du ta kontakt med den stedlige bygningsetat.

Noen ting du må ta hensyn til før montering: Når det gjelder gulvet er det viktig å sjekke fundamentet (at gulvet tåler den økte vekten), gulvbelegg (tepper e.l. må fjernes) og at tregulv må dekkes med jernplate. Kontroller at brannmuren er tilstrekkelig både med tanke på materiale, tykkelse og utstrekning/omfang. Generelt krav til brannmur er minimum 100 mm tykkelse på Leca, Siporex, teglstein eller betong. Eventuelt kan det benyttes godkjent brannpanel. Avstand fra røykrør til brennbart materiale skal være min. 300 mm. I tillegg er det selvfølgelig viktig å fjerne all tapet og annet brennbart materiale bak ildstedet. Ved installasjonen er det alltid viktig å følge monteringsanvisningen nøye! Hvis ikke ildstedet er riktig installert kan det resultere i husbrann.

Vedlikehold

Tømming av aske gjøres regelmessig. La et 1 cm høyt askelag ligge igjen. Dette forenkler opptenningen. For mye aske gir varmetap. Riktig fyring, dvs. med tilstrekkelig lufttilførsel og tørr ved gir mest varme, minst sotdannelse og er mest miljøvennlig. Kontroller ildstedet jevnlig: Dørpakninger må være hele. Ved utskiftning skal ikke pakningene strekkes. Varmeforhandleren har sett med pakningssnor og lim. Brennplater, rister og annen innmat må også være hele og riktig plassert. Påse at ildsted og ovnsrør blir feiet rent for sot. Bruk røykrørsbørste eller lignende. Soten dyttes innover i røykgangen slik at den faller ned i skorsteinsløpet. Pass på at det ikke blir liggende sot på røykhvelv og innerst i røykkanalen.

Rengjøring utføres før fyringssesongen starter. Se etter at det ikke er sprekker i støpejernet eller lekkasjer ved røykrør. Dersom lakken blir misfarget, kan denne enkelt etterbehandles med en ovnslakk. Glassdørene tørkes av etter hver gangs bruk. Fjern sot på glasset med et papir med vann som dyppes i asken, tørk deretter av glasset med en ren klut eller papir. NB! Følg bruks- og monteringsveiledning for det aktuelle produktet.

Rådgivning

Det ligger mye kunnskap i fyring og varme. Her deler vi noen av våre tips og råd.

  • Fyringstips – noen gode tips for optimal fyring.

  • Vedtips – treverket du fyrer med kan gi varierte resultater.

  • Varmeeffekt – hvor stort varmebehov har du?

  • Trekkforhold – en god ovn er avhengig av mye luft.

  • Valgets kval – er du usikker på installasjon av fyring og varme?

Klikk på logoene for å se flere produkter!

Varmehuset er forhandler av Ild Stoves
Vi er forhandler av Norsk Kleber
Vi er forhandler av Jøtul. Kontakt oss i dag
Varmehuset er forhandler av Scan Stoves
Varmehuset er forhandler av Faber
Varmehuset er forhandler av Nordpeis. Kontakt oss i dag.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker gratis befaring, kan du enten ringe oss eller fylle ut skjemaet her. Så kontakter vi deg fortløpende!

  • 32 26 87 40

  • Ingeniør Rybergs gate 106A, 3027 Drammen

  • Man – Fre: 10:00 – 17:00
    Lør: 10:00 – 14:00

    Jeg godtar lagring og behandling av mine personopplysninger ovenfor.
    Jeg godtar