Trenger pipa en pipefiks?

Med tiden kan skorsteiner og piper bli slitt og skadet. En slitt og skadet pipe kan føre til dårlig trekk, og i verste fall pipebrann. Varmehuset Drammen har dyktige fagfolk som enkelt kan utføre jobben, slik at du kan fyre trygt og godt.

Årsaker til skader og slitasje

Det kan være flere årsaker til at det kan forekomme slitasje og skader i pipe og skorstein. Slitasje- og kondensskader kan komme fra vær, vind og fuktighet. Skadene kan ligne store sprekker som gjerne kommer over lang tid med værslitasje. Det kan også være feil ved installasjonen, som over tid kan gi skader.

Skader og slitasje på pipe

Flere fordeler med pipefiks

Å foreta en pipefiks kan gi deg flere fordeler som kan øke sikkerhet og økonomisk gevinst:

 • Brannsikkerhet: En av de viktigste fordelene. Får du utført en pipefiks på en brannfarlig pipe, kan du fyre trygt og godt, uten bekymring for folks liv og helse.
 • Trekkforhold: God trekk er essensielt for optimal vedfyring. Har du en pipe som er tett, gir dette en tryggere og bedre vedfyringsprosess.
 • Bedre for miljøet: Fyr mer miljøvennlig med en rehabilitert pipe. Har du feil på pipe eller skorstein, kan dette ha en beytdelig økning i forurensning.
 • Øker verdien på boligen: Å foreta en pipefiks på skorsteinen eller pipa, kan bidra til økt verdi på både boligen og hytta.
 • Fyringsøkonomi: Ofte er problemet med en dårlig pipe at den ikke er tett. Dette kan medføre et stort varmetap. Med en pipe i god stand, og en rentbrennende vedovn, kan du få en virkningsgrad på 75-80 %. Dette kan igjen gi reduksjon i vedforbruket og fyringskostnader.
Fordeler med pipefiks

Hva koster en pipefiks?

Prisen på en pipefiks kan variere stort grunnet forskjellige faktorer, og det kan derfor være vanskelig å gi en konkret pris før man har vært på befaring. Faktorer som spiller inn kan være selve tilstanden på pipa, lengden på pipeløpet, om den er koblet på flere ildsteder, antall etasjer den går gjennom, og hvordan adkomsten til pipa er.

Som nevnt er det mange faktorer, og prisene kan derfor variere fra 20 000,- til over 100 000,-. Vi anbefaler at du tar kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne den beste løsningen.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker gratis befaring, kan du enten ringe oss eller fylle ut skjemaet her. Så kontakter vi deg fortløpende!

 • 32 26 87 40

 • Ingeniør Rybergs gate 106A, 3027 Drammen

 • Man – Fre: 10:00 – 17:00
  Lør: 10:00 – 14:00

  Jeg godtar lagring og behandling av mine personopplysninger ovenfor.
  Jeg godtar